ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ

Фирма "Стройколукс" ООД,
чието седалище и адрес на управление е:
4002, гр. Пловдив
район Западен
ул. "Петър Ченков" №27

се занимава с инвестиционна и предприемаческа дейност и отдаване под наем на недвижими имоти. Инвестиционната дейност на компанията е в няколко насоки:

  • Инвестиции в жилищни имоти
  • Инвестиции във ваканционни имоти
  • Инвестиции в търговски площи и обществени сгради

06.01.2014 /в-к "Строителство градът", , Брой 1/ "Мултифункционален комплекс "Корона" издигат в Пловдив"..."Мащабен жилищен комплекс "Корона" с 370 апартамента, супермаркет от веригата КООП, детски и спортен център, банков офис и аптека се изгражда в кв. "Смирненски" в Пловдив...

прочетете още
МИСИЯ

Налагане и внедряване на европейски стандарти и иновационни концепции в областта на жилищното строителство и оформление. Стремежът е да се постигне и опази "изкуството" да живееш в една нова общност, с мисъл за семейството, със стил, сред паркова среда, при уникално съчетание на услуги. Казано с други думи, "Стройколукс" ООД акцентира върху комфорта, безопасността и сигурността в своите комплекси, естетичното оформление на пространството около сградите и отлично развитата инфраструктура, сред която умело да бъдат съчетавани работа, развлечения, спорт и почивка.ЦЕЛИ

"Стройколукс" ООД е дружество със строго определени инвестиционни цели:


  • Фирмата инвестира в закупуването на недвижими имоти (парцели и сгради), както и в строителството и въвеждането в експлоатация на нови сгради на територията на Република България. Приоритетните целеви пазарни сегменти, към които компанията е ориентирана, са луксозни апартаментни комплекси (затворен тип), търговски и офис площи, центрове за отдих и релакс.

  • "Стройколукс" ООД е дружество, което не само генерира, но и управлява някои от осъществените свои идейни проекти.


ЕКИП

Собственик и управител - Христо Томов Томов.

Христо Томов Томов е завършил „Маркетинг и реклама” и „Стопанско управление” в Бургаския свободен университет. Семеен е, с четири деца. Има дългогодишен опит в строителната, производствената и търговската сфера. С личностните си и професионални качества и умения печели доверието на клиенти и партньори от цялата страна и чужбина. От 2013 г. развива успешен бизнес и в Маями, САЩ.

Колектив
Продажби – Йорданка Даянова
Финанси – Росица Тодорова
Счетоводство и Контрол – Атанаска Тикларова
Реклама и маркетинг – Соня Асенова
Дизайнер – Павлина Христева-Савова
Инвеститорски контрол – Иван Маринов
Ръководител проекти – Марио Андонов
Домоуправител на комплексите – Димитър Димитров
Отдел „Сигурност и охрана“ – Атанас Кисьов


ИСТОРИЯ

"Стройколукс" ООД е дружество, основано през есента на 2004 година и регистрирано в град Пловдив. През изминалите седем години компанията инвестира в разнообразни по рода и мащабите си проекти. Благодарение на своята далновидност, на своите иновативни стратегии на пазара, както и на своите целесъобразни инвестиционни ходове, "Стройколукс" ООД печели приза "Инвеститор №1 в жилищното строителство за град Пловдив".

През 2004 година "Стройколукс" ООД съвместно с "Ecohome" инвестира в жилищните сгради "Ecohome Sofia", построени на територията на град София и пуснати в експлоатация в периода 2004-2009 година.

През 2005 година "Стройколукс" ООД стартира своя нов проект – т.нар. комплекси от затворен тип, и започва изграждането на "Райски кът" 1 в кв. "Христо Смирненски", град Пловдив. Комплексът е завършен и отваря врати за своите собственици през септември 2008 година. С успешното реализиране на този иновативен жилищен модел, който умело съчетава комфорт, сигурност и благоустройство с обекти за битови услуги, развлечения и спорт, "Стройколукс" ООД доказва своята съпричастност при осигуряване на висококачествено строителство и подобряване качеството на живот на българските семейства.

През периода 2008 - 2011 година  в кв. "Кючук Париж", град Пловдив е построен жилищен комплекс "Райски кът"2, с който "Стройколукс" ООД продължава и доусъвършенства наложилия се от "Райски кът"1 нов жилищен модел на комплекси от затворен тип.

През 2008 година  "Стройколукс" ООД заедно с фирма “GT Properties" инвестират в “Premium Spa residence" – неподражаем по рода си проект, обединяващ шест жилищни секции с най-големия на територията на град Велинград SPA център.

През август 2009 година  започва функционирането на “Primea beach residence" – един уникален проект на самата плажна ивица в курортния град Царево, който проект "Стройколукс" ООД реализира съвместно с "Primea"АД.
През периода 2010 – 2012 година „Стройколукс“ ООД изгражда и въвежда в експлоатация комплекс „Тракия Плаза“ в ж.р. „Тракия“

През септември 2013 година  фирмата стартира своя нов мащабен проект „Корона“ на бул. „Пещерско шосе“