ИСТОРИЯ

"Стройколукс" ООД е дружество, основано през есента на 2004 година и регистрирано в град Пловдив. През годините компанията инвестира в разнообразни по рода и мащабите си проекти. Благодарение на своята далновидност, на своите иновативни стратегии на пазара, както и на своите целесъобразни инвестиционни ходове, "Стройколукс" ООД печели приза "Инвеститор №1 в жилищното строителство за град Пловдив".

 • През 2004 година "Стройколукс" ООД съвместно с "Ecohome" инвестира в жилищните сгради "Ecohome Sofia", построени на територията на град София и пуснати в експлоатация в периода 2004-2009 година.
 • През 2005 година "Стройколукс" ООД стартира своя нов проект – т.нар. комплекси от затворен тип, и започва изграждането на "Райски кът" 1 в кв. "Христо Смирненски", град Пловдив. Комплексът е завършен и отваря врати за своите собственици през септември 2008 година. С успешното реализиране на този иновативен жилищен модел, който умело съчетава комфорт, сигурност и благоустройство с обекти за битови услуги, развлечения и спорт, "Стройколукс" ООД доказва своята съпричастност при осигуряване на висококачествено строителство и подобряване качеството на живот на българските семейства.
 • През периода 2008 - 2011 година  в кв. "Кючук Париж", град Пловдив фирмата изгражда жилищен комплекс "Райски кът"2, с който продължава и доусъвършенства наложилия се от "Райски кът"1 нов жилищен модел на комплекси от затворен тип.
 • През август 2009 година  започва функционирането на “Primea beach residence" – един уникален проект на самата плажна ивица в курортния град Царево, който проект "Стройколукс" ООД реализира съвместно с "Примеа"АД.
 • През периода 2010 – 2012 година „Стройколукс“ ООД изгражда и въвежда в експлоатация друг луксозен търговско-жилищен комплекс в самото сърце на жк. Тракия – TRAKIA PLAZA с разгърната застроена площ от 16 160 кв.м. - търговски център на партерно ниво и 135 броя апартаменти.
 • През 2015 - 2017 година отово в ж.к. „Тракия“ е изградена сграда TRAKIA CASA върху парцел с площ 850 кв.м. Сградата е на 7 етажа и включва 36 апартамента, както и гаражи на партерно ниво. Сградата има модерна визия, а жилищата са с прецизирани площи и добри функционални разпределения.
 • През септември 2013 година  фирмата стартира своя нов мащабен проект „Корона“ на бул. „Пещерско шосе“, който включва 365 апартамента, супермаркет, детски и спортен център, банков офис и аптека. Реализацията на проекта се извършва на три етапа до 2018 г. Общата разгъната застроена площ на комплекса възлиза на 37 000 кв.м. Основният отличителен архитектурен елемент в композиционното решение е стилизирана корона, която се намира на върха на най-високата централна сграда с височина 50 м.

Групата „Стройколукс“ развива дейност и в Туристическо направление – собственост и управление на хотели

 • PRIMEA BOUTIQUE HOTEL е разположен на самата плажна ивица на Българското Черноморие в залива Нестинарка на курортния град Царево - пуснат в експлоатация през август 2009 г. Хотелът предлага просторни и луксозно обзаведени стаи и апартаменти, открит басейн с чадъри и шезлонги и детски кът.
 • Хотел OASIS DEL MARE отваря врати през 2012 година. Разположен на Българското Черноморие на самия плаж на бившия къмпинг Оазис и на 1 километър от центъра на село Лозенец. Местоположението му съчетава уникална комбинация от 500 м дълга и 40 м широка плажна ивица и богатата и автентична зеленина на Странджа планина. Хотел Оазис дел Маре, Лозенец разполага с леглова база от 200 места.
 • ARTE SPA & PARK HOTEL е най-новият пет звезден комплекс в SPA столицата на Балканите – град Велинград, който отваря врати през декември 2012 година Концепцията на Arte Spa & Park Hotel е иновативност, модерен дизайн и лукс сред природата. Площта на парцела е 8 508 m2, а общата РЗП е 11 702 m2. Хотелът разполага със 126 различни помещения за настаняване. На партерният етаж на Arte Spa&Park Hotel Велинград се намират: СПА център, вътрешен басейн, външна релакс зона, фитнес, балнеология, рецепция и лоби, оби-бар, пура-бар, игрална зала, детски кът, магазин, конферентна зала, ресторант с кухня.

ПРОЕКТИ В ПРОЦЕС НА ИЗГРАЖДАНЕ

 • През 2018 година стартира строителството на BELMEKEN RESIDENCE - мултифункционална сграда с магазини, офиси, жилища и подземни гаражи. Намира се в един от старите квартали на град София – кв. Павлово, на уникална за района локация. От сградата се открива прекрасна гледка към Витоша.

  Сградата и инфраструктурата предлагат всички удобства и преимущества за живот в големия град. В непосредствена близост до нея се намират детска ясла, детска кухня , детска градина и две учебни заведения. В близост са разположени множество търговски обекти и хипермаркети от веригите: Кауфланд , Фантастико и Билла. Също така в близост са и административните сгради на НАП и АГКК. Разположена на тихо и комуникативно място с бърз достъп до градски транспорт, като трамвай №5, трамвай №4, трамвай №11, автобус №260, автобус №107 и на две спирки от бъдещата станция на метрото - Цар Борис III. BELMEKEN RESIDENCE е с обща разгъната площ от 9 200 кв.м. В нея ще бъдат изградени 3 магазина, 11 офиса, 61 апартамента и 71 паркоместа.

  Апартаментите са три вида – двустайни (с една спалня ) – 29 бр., тристайни (с две спални) – 27 бр., четиристайни (с три спални) – 4 бр. и мезонет – 1 бр. Квадратурите на различните обекти са доста разнообразни – от 36 кв.м до 356 кв.м

 • TOMOV PLAZA е нов търговско-жилищен комплекс на фирма „Стройколукс“ ООД, който стартира през 2018 година. Проектът се намира на изключително комуникативно място - кръстовището на бул. „Асеновградско шосе“ и бул. „Освобождение“, на входно- изходната артерия за градовете Асеновград, Смолян, Кърджали, Хасково и целите Родопи. Разгънатата застроена площ е 71000 кв.м. и включва 700 апартаменти и търговски обекти. Състои се от девет отделни жилищни сгради, разположени в П- образна форма, които образуват затворено вътрешно квартално парково пространство с ограничен достъп. Всяка от сградите разполага с търговски обекти на партерно ниво. Жилищата са разположени на 10 надземни етажа. При проектирането на сградите е заложено на съвременна архитектура.
 • Другият проект е луксозният комплекс CASA MIA apartments and town houses , разположен в южната част на град Пловдив, кв.Остромила, обграден от природа, която дава неподправено усещане за простор и спокойствие с невероятна гледка към Родопите. Комплексът се изгражда на комуникативно и достъпно място, в квартал „Остромила”, с вече изградена инфраструктура.
  CASA MIA се базира на концепцията за извънградски комплекс, където в голям терен се разполагат по-малки жилищни единици, къщи и апартаменти, които предлагат спокойствието в покрайнините на града. Проектът заема парцел от 13 500 кв. м и е с РЗП 23 750 кв. м. В него общата естетика и архитектура по естествен начин се интегрират в природния пейзаж. Благодарение на ниската плътност на застрояване, архитектурния си дизайн и добрата си ориентация той е на път да предложи различен комфорт на обитаване.
  Едната част на комплексът е развита в апартаментен тип – със 7 жилищни секции на 4 етажа с общо 123 апартамента. Средните квадратури на жилищата са от 48 кв. м до 125 кв. м. Освен тях в терена са планирани общо 24 градски къщи на 2 или 3 етажа, с квадратури от 144 кв.м до 320 кв. м. Към всяка съща е предвиден гараж, веранда и собствен двор.
  Къщите са решени от проектантите на „RT consult” в типичния средиземноморски стил, с дъгообразни арковидни сводове – тип арки, и с характерен елемент с ковано желязо и колони. Използван е повече травертин и керемиди, също характерни за средиземноморския стил в архитектурата. Цветовото решение е в меки тонове – кафяво, бежово и мляко с какао – които си кореспондират с природата наоколо.