TOMOV PLAZA - информация

Жилищен комплекс с търговска част „TOMOV PLAZA“ e модерна жилищна сграда със съвременна визия и изчистени архитектурни детайли. Комплексът е разработен според най-високите стандарти на модерното строителство, съчетавайки удобство, функционалност и отлична локация, а завършеният проект е съобразен с характера на заобикалящата градска среда. С галещи окото фасадни орнаменти, изчистени форми и богато озеленена градина с подбрана растителност, TOMOV PLAZA е бленувано място за живеене. Комплексът  предоставя спокойна семейна атмосфера, която може да задоволи нуждата от балансирана отмора.

Местоположение
Комплекс TOMOV PLAZA е разположен  върху парцел с площ 13 633 кв.м  на изключително комуникативно място - кръстовището на бул. „Асеновградско шосе“ и бул. „Освобождение“ (бившия магазин „Мебелна къща“), “, на входно-изходната артерия за градовете Асеновград, Смолян, Кърджали, Хасково и целите Родопи, в един от най-бързо развиващите се райони на Пловдив, а именно квартал „Тракия“, само на броени минути от центъра на града . Комплексът е разположен на място с отлично развита инфраструктура, което позволява лесен достъп до всяка точка на град Пловдив.

Детайли за проекта

Проектът  е с разгъната застроена площ 74 000 кв.м. и включва 554 апартамента с различни квадратури, търговски обекти, хотелска част и подземен паркинг на две нива. Състои се от девет отделни жилищни сгради (A, B, C, D, E ,F, G, H, I) , разположени в П-образна форма, които образуват затворено вътрешно богато озеленено парково пространство с  ограничен достъп. Всяка от сградите разполага с търговски обекти на партерно ниво. На ъгъла между двата булеварда е разположена най-високата секция „A“ със шестнадесет етажа, като постепенно на юг етажността намалява и достига до десет етажа при сгради E, F , G, H и I. На всеки етаж има разположени от 3 до 6 броя апартаменти с различни квадратури:

студиа с площ от 30 до 46 кв.м.;

апартаменти с една спалня с площ от 55 до 80 кв.м.;

апартаменти с две спални с площ от 86 до 110 кв.м.;

апартаменти с три спални с площ от 110 кв.м.

700 паркоместа в подземен паркинг на две нива и в открит паркинг

Търговска част

В TOMOV PLAZA  основният фокус са хората, които ще живеят, работят или прекарват част от свободното си време в комплекса. Затова и цялата концепция е насочена към създаване на среда, която предразполага всички ползватели и посетители да се чувстват уютно и комфортно и умело да бъдат съчетавани работа, развлечения, спорт и почивка.

На Ваше разположение на партерен етаж в комплекса са разположени търговски обекти - супермаркет на доказана верига, мебелен магазин, аптека, дрогерия, банка, Bar&Dinner на популярна верига, ресторант, сладкарница, детски център и занималня, фитнес със зала за танци и йога, салон за фризьорство, козметика и масажи, химическо чистене, офиси и т.н., които ще посрещнат всичките Ви индивидуални нужди. Идеята е в тези търговски обекти живущите и посетителите бързо и лесно да намерят най-важните стоки и услуги в забързаното ежедневие. Осигурено е свободно паркиране пред всички търговски обекти на паркинг с 200 паркоместа с контрол на достъпа.

 

Архитектура

TOMOV PLAZA е проектиран от архитектурно студио „ПроАрх“ ЕООД на архитектите Едвард и Маргарита Христови.  Сградите са много прецизно ситуирани  спрямо мястото, изложението и посоките с цел да се постигнат максимално светли жилища. Фасадите са облечени с HPL в цвят, еталбонд със силикатна мазилка, като на места са поставени ефирни конструкции от метални плетки, чийто декоративен ефект, чрез игра на светлина и сенки допълва излъчването на цялата сграда.

Внимание към всеки детайл

Основен приоритет в проекта на сградата е наличието на естествена светлина във всеки апартамент. Характерните за съвременното строителство прави форми създават усещане за функционалност и удобство. 

Голямо разнообразие от апартаменти и студиа с различни квадратури от 30 до 110 кв.м.

Функционални етажни разпределения, които могат да бъдат адаптирани към изискванията на клиента.

Разнообразие от офиси, търговски, развлекателни и спортни обекти, разположени на партерен етаж в комплекса.

Осигурено паркомясто към всеки апартамент.TOMOV PLAZA  ви предлага 700 ПМ разпределени в подземен и надземен паркинг.

Озеленен двор с площ 3165 кв.м., който включва зони за отдих, детска площадка и открит фитнес. Озеленяването на вътрешната част на комплекса, както и на периферните площи е разработено в специален проект, който осигурява неповторима парковата среда, предразполагаща към разходки, релаксация, спорт и игри.

 

Завършеност и техническа информация

Техническото изпълнение на комплекса е с най-качествените съвременни системи и материали, гарантиращи комфорт, сигурност на обитаване, ниски експлоатационни разходи, дълъг живот на сградите и устойчива във времето естетика. 

·Зидария с керамични тухли WIENERBERGER

 ·Подове-  шлайфан бетон

·Стени и тавани - машинна гипсова мазилка Baumit

·Електро инсталация с ключове и контакти Legrand

·Видео-домофонна система

·Оптичен кабел за интернет и ТВ във всеки апартамент

·Петкамерна PVC дограма със стълопакет.

·Външни метални блиндирани врати.

·Фасада - BAUMIT топлоизолационна система 10 см. в комбинация с композитен материал, HPL или еталбонд

·Покрив - хидро – и топлоизолационна система GENERAL –Италия;

 

Общи части в TOMOV PLAZA

Входно фоайе, етажни площадки и стълбища с подова настилка от гранитогрес, дискретно вградено осветление. Стени – боядисани с латексово покритие.

Високоскоростни, високотехнологични асансьори ORONA - Испания.

Пожарогасителна инсталация в подземен паркинг.

24 часова жива охрана и система за контрол на достъпа с индивидуален чип за входа на сградата

Система за видеонаблюдение на вътрешните части и периферията на комплекса чрез 36 камери

}

Видео

Локация