РАЙСКИ КЪТ - информация

"РАЙСКИ КЪТ" е първият комплекс от затворен тип в град Пловдив.

Комфорт, спокойствие и сигурност в най-зеления квартал от Града на тепетата


Миниградчето, в което
ще усетите "изкуството да живееш"

В една нова общност
С мисъл за семейство
Със стил
При уникално съчетание на услуги
Сред паркова среда

 

Комплекс "Райски кът" - само на 2,6 км. от центъра на Пловдив.

 Жилищен комплекс "Райски кът" е разположен върху 5000 кв.м. земна площ в кв. "Христо Смирненски". Местонахождението му е в близост до Гребния канал: между улиците "Силистра", "Атон", "Петър Ченков" и "Лерин". Входът на миниградчето е откъм ул."Атон".

"Райски кът"
 

Символичната първа копка на обекта бе направена на 9 май 2005 г., а три години по-късно на 12 септември 2008 г. официално бе открит жилищен комплекс "Райски кът" в град Пловдив.

 


Комплексът съдържа общо 195 жилища разположени в 9 жилищни сгради. Квадратурата на апартаментите варира от 90 кв. м до 180 кв. м., а височината на всеки етаж е 2.60 м. Сградите са разположени по контура на парцила, като по-този начин в средата се обособява богато озеленена вътрешна градина. Сгради 1, 2, 3, 4 и 5 са застроени свързано и образуват общ обем, който заема ъгъла в южната, югозападната и западната част на имота. Останалите обеми са ориентирани в северна посока.
Височината на сградите в "Райски кът" е 5, 6 и 7 етажа. Най-високите обеми са ориентирани към кръстовищата. Застроената площ на комплекса е 2510 кв. м, а разгънатата квадратура достига 22 000 кв. м.
Изложенията на жилищата са разнообразни. Умело архитектурно решение е спалните да гледат към кокетен вътрешен двор ( 3000 кв.м.), оформен естетически с фонтани, алеи, детски площадки... и много зеленина.
На партерните етажи на отделните сгради са разположени: басейн, сауна, фитнес център, студио за красота, аптека, стоматологичен кабинет, медицински кабинет, детска занималня, ресторант, кафе-сладкарница, пицария, видеотека, супермаркет, магазини.
Под целия урегулиран поземлен имот, на площ от 5000 кв. м е развит подземен гараж - 104 подземни гаража за живущите в кооперациите. Входът за автомобилите е откъм ул. "Петър Ченков", а рампата се развива под източната част на сграда 7.
Сграда 1 предлага по-висок стандарт на обитаване. За нуждите на живеещите са изпълнени басейн, фитнес зала и сауна. В сутерена са осигурени шест паркоместа, свързани с подземния гараж на комплекса. Апартаментите са с по-голяма площ. Кухнята, кътът за хранене и дневната също са развити в общо пространство. Всяко жилище разполага с тераси с южно и северно изложение. На последното ниво е разположен открит балкон за общо ползване с вход от сълбището, като е предвидена и лятна кухня.
Пропускателният режим (24-часова охрана с видеокамери)е сред отличителните особености на комплекса, гарантиращ пълен контрол на достъпа на външни лица.
Конструкцията на сградите е монолитна стоманобетонна със скелет от бетонни шайби, колони и плочи. Покривите в по-голямата част са плоски с бетонна конструкция. Калканният надзид е вдигнат с 30 см над покривната плоскост като брандмауер. Фасадните повърхнини са топлоизолирани външно и са обработени пластично с минерална влагоустойчива мазилка за етажите и каменна облицовка за приземното ниво. Парапетите на терасите са решени с плътни и ажурни части от ковано желязо, с възможност за поставяне на цветарници. Дограмата е от РVС със стъклопакет.

Архитекти и инженери на комплекс "Райски кът":
Инвеститор е "Стройколукс" ООД. Главен изпълнител е "Арис" ООД. Надзор в строителството упражнява "Сник" ЕООД.


 

Част: Архитектура
арх. Веселин Русев
арх. Светослав Иванов

Част: Конструкции
инж. Величка Чечева
инж. Христо Гърков

Част: ОВК
инж. Анна Харизанова

Част: Ел. инсталации
инж. Лъвчо Илиев

Част: ВиК инсталации
инж. Ирина Главчева

 

Всички жилища в Райски кът са продадени!

Локация